avatar2

Eventpartner MB Hveem:

1974 -

Född i Norge, uppväxt i svenska Bergsslagen och Skåne. Målmedveten redan som barn, lite finurlig och nyfiken. Alltid intresserad att lära nytt. Uppväxten på landet gav möjlighet att hänga på lantgård och lära sig om allt vad bonden gör, djurhållning och odling. Intresset för bra råvaror började nog redan här. En familjeflytt till Skåne i tonåren gjorde att vyerna vidgades och när det var  dags att välja gymnasium så hade lusten att se världen blivit så stor att en turistutbildning lät lockande. Den typen av utbildningar var ovanliga men erbjöds bland annat på Österlen. Direkt efter studierna bar flyttlasset till Västsverige och jobb som servitör på ett hälsocenter utanför Borås. Efter det har Mikael fortsatt i serviceyrket både i restauranger, receptioner och bakom bardiskar runt om i Borås, Landvetter, Göteborg, Varberg och Ulricehamn. 1998 påbörjades nya studier, men längtan tillbaka till servicebranschen blev för stor.

Idag driver Mikael Berglund Hveem Pulsen Konferens & Restaurang Astern i Borås samt Eventpartner MB Hveem, som är tillbaka till sina rötter med föreläsningar om dryck och då i synnerhet Whisky. Dessutom är Mikael President emeritus i den anrika föreningen Sveriges Bartenders Gille som bland annat arrangerar mästerskapet ”Årets Bartender”.

Tidslinje

2002 -

Bolaget Eventpartner etablerades i maj 2002 under namnet Firma Mikael Berglund. Inriktningen var föreläsningar och utbildning inom dryck samt personaluthyrning. Tack vare sitt goda renommé inom restaurang så kom frågorna om hans hjälp när något större event var i antågande till staden. Mikael Berglund Hveem är experten man vänder sig till då mat och dryck ska serveras på det mest avlägsna platser. När kunden har en plan så hittar Mikael den praktiska och genomförbara lösningen. Han har ett öga för behovslösning som få andra. Samma sommar som bolaget grundades, kom Mikael i kontakt med Backafallsbyn på Ven. I baren fanns närmare tusen olika whiskysorter och här fanns möjlighet att utveckla intresset. Systembolaget påbörjade lördagsöppet och gissa vem som stod där…

2004 -

Att hålla många bollar i luften är en underdrift. Mikael har ofta flera verksamheter igång samtidigt och det här året införskaffades två restauranger. Den första var S:t Erik af Bogesund på Åsunden i Ulricehamn. En båt som serverade färska räker och musikunderhållning av välkända trubadurer som Lalla Hansson och Totta Näslund ombord. Den andra restaurangen var förvärvet av Sjunde Himlen, en stor nattklubb med plats för över tusen personer.

2005 -

Här följer några år med enorm variation. Som egenföretagare i servicebranschen så är alla uppdrag av intresse. Olika sorters festevent, bl.a. företagsinvigningar, kick offer, födelsedagskalas, bröllopsfestkoordinering och så whisky och ölprovningar såklart. Det är även under de här åren som fler provningar läggs till repetoaren med bland annat choklad & rom samt sensoriska vinprovningar tillsammans med mat.

2007 -

Den gamla officersmässen på I15 arrenderades de kommande tre åren och blev utgångspunkt för många event. Flera försök att etablera öppna provningar i Göteborg resulterade till slut i ett samarbete med Gothia Towers som inleds i slutet på 2008.

2008 -

Dom egna bröllopsklockorna ringer och Mikael får sin Charlotte. Vigseln sker mellan kopparpannorna i det nyligen invigda whiskydestilleriet på Ven. Det är också nu namnet Hveem läggs till Berglund.

2009 -

Nu är Mikael deltidsbartender i lobbybaren Livingroom på Gothia Towers samtidigt som lördagarna vigs åt öppna provningar på hotellet. Whiskyprovningarna fortgår än idag.

2011 -

Restaurang- och konferensansvarig på Pulsen Konferens i Borås

2013 -

Vald till Ordförande i Sveriges Bartenders Gille

2015 -

Sverige vinner både World Cocktail Championship i longdrink och bästa bartender med Mikael som ledare. Den tävlande är Dosa Ivanov som är dubbel Svensk mästare i Årets Bartender och nu även utsedd till världens bästa bartender

2016 -

Överlämnar Presidentposten i Sveriges Bartenders Gille efter tre mycket framgångsrika år som dess ledare. Fortsätter som projektledare för tävlingen Årets Bartender.

2017 -